• info943537

Succesvolle start van &INNOVATE

Updated: Jan 20

(gepubliceerd in de November 2020 editie van BioTechNEWS & LifeSciences, pagina 54)


Succesvolle start van &INNOVATE, dat zich richt op business development, strategy

formulation en innovation management.


Op 1 december 2020 bestaat &INNOVATE één jaar.


&INNOVATE ondersteunt bedrijven en investeerders die actief zijn in Pharma, Drug Development, Consumer Health, MedTech en Healthcare Informatics.


&INNOVATE richt zich op:

· Innovation strategy & innovation management

· Business strategy formulation

· (International) business development & licensing

· Partnership & fundraising

· Interim-management

· Executive training & Executive coaching


Voorbeelden van projecten zijn:


· Het leiden van corporate development om zo snel mogelijk een gamechanger in virale detectie te ontwikkelen. Een IVD-speler had een R&D-concept op zijn lange-termijn innovatie-roadmap staan. &INNOVATE heeft het R&D concept vertaald in een strategie om deze Innovation Moonshot versneld te realiseren. De beoogde virale detectietechnologie heeft de potentie om een exceptionele bijdrage te leveren aan het stoppen van virale pandemieën, zoals COVID-19.

· Interim business development bij een Private Equity portfolio-bedrijf in medical devices. &INNOVATE realiseert voor dit bedrijf commerciële expansie d.m.v. nieuwe businessmodellen, partnerships en een nieuw sales-kanaal.

· Business development en fundraising om een baanbrekende innovatie in neuromodulatie te ontwikkelen. Onderhandelingen over een Joint-Venture tussen een start-up met IP van een Nederlandse universiteit en een Amerikaanse speler.

· Corporate strategy advies bij een Italiaans bedrijf i.v.m. een innovatie-roadmap voor Intra Operative Radiation Therapy

· Technology transfer van AI-algoritmen voor toepassingen in de oncologie. Het doel is AI-algoritmen te ontwikkelen op basis van een kankerregistratie databank.


&INNOVATE is opgericht door Joris Bokkes. Hij is een innovatie- en business expert met meer dan 10 jaar internationale ervaring met start-ups, scale-ups, gevestigde MKB-bedrijven en grote corporates in Life Sciences & HealthTech. Joris is ook werkzaam bij de Holland US Bridge, waar hij veelbelovende Life Science start-ups ondersteunt met o.a. het ophalen van financiering bij Amerikaanse investeerders.


Binnen de projecten van &INNOVATE neemt Joris verschillende rollen aan, variërend van strategie consultant en business development manager tot interim executive en innovatie manager. Hij stuurt multidisciplinaire projectteams aan die bestaan uit werknemers van de opdrachtgever, mensen binnen het netwerk van &INNOVATE en/of externe experts.


Indien gewenst, wordt de opdrachtgever geïntroduceerd bij relevante investeringsmaatschappijen en bedrijven in het netwerk van &INNOVATE.


Kijk op www.andinnovate.nl voor meer informatie.


50 views0 comments

Recent Posts

See All